2017 m. gruodžio 29 d., penktadienis

Metų skaitymo ataskaita (3)

Geriausios šiais metais mano skaitytos knygos yra:
  1. George Orwell „1984-ieji“ (1949) - mano manymu, ši yra geriausia šiais metais mano skaityta knyga. Aktuali, gerai parašyta, emociškai paveiki.
  2. Francis S. Collins „Dievo kalba“ (2006) - tai knyga apie mokslo ir religijos santykį. Mano manymu tai ypatingai svarbi tema, o autoriaus argumentai man paliko didelį įspūdį.
  3. Erich Maria Remarque „Vakarų fronte nieko naujo“ (1929) - karas, frontas ir tai, kas laukia grįžus namo. Ypatingai svarbi knyga, kurią reikia perskaityti visiems.
  4. Bernardas Gailius „Džeimsas Bondas Mitas ir politika“ (2017) - mano manymu, geriausia šių metų mano skaityta lietuvių autoriaus knyga, kurią perskaitęs į Džeimso Bondo personažą jau niekada nežiūrėsiu, kaip anksčiau. Nebuvau ir nesu Džeimso Bondo fanas, tačiau man paliko stiprų įspūdį autoriaus mintys apie tai, kiek daug jis reiškia mūsų vakarietiškai kultūrai.
  5. Daniel Kahneman „Mąstymas, greitas ir lėtas“ (2011) - psichologija ir ekonomika. Ir vis klystantis žmogus. O šioje knygoje autorius aprašo viso gyvenimo pasiekimus. Jo įžvalgos labai svarbios norint suprasti save ir dabartinį pasaulį, kuriame gyvename.
  6. Michail Bulgakov „Meistras ir Margarita“ (1697) - lengvai skaitoma, klasiška ir geniali knyga.
  7. William Faulkner „Absalomai, Absalomai!“ (1936) - ypatingai sunkiai skaitoma knyga, palikusi neišdildomą šedevro įspūdį.
  8. Lois Lowry „Siuntėjas“ (1993) - knyga paaugliams ir suaugusiems, apimanti daug temų: mirtis, gyvenimas, senatvė, jaunystė, šeima, visuomenė, atmintis...
  9. Gintaras Beresnevičius „Paruzija“ (2005) - ko gero labiausiai nustebinusi lietuvių autoriaus knyga šiais metais. Net neįsivaizdavau, kad tokia knyga egzistuoja!
  10. J.R.R. Tolkien „Hobitas“ (1937) - Nuotykių žanro klasika vaikams, suaugusiems, visiems. Ir ypatingai gera knyga, norintiems pradėti pažintį su Tolkieno kūryba.
  11. Gabriel Garcia Marquez „Apie meilę ir kitus demonus“ (1994) - žodžio meistro knyga, kurią imdamas nežinau, ko tikėjausi, bet gavau daug. Skaitymo procesas buvo grynas malonumas.
  12. Virginija Rimkaitė „21a“ (2017) - puikus jaunos lietuvių kūrėjos debiutas literatūroje.
  13. Simone de Beauvoir „Palaužta moteris“ (1967) - trijų moterų istorijos, skaudžios, psichologiškai įžvalgios.
  14.  Gintaras Bleizgys „Karmelio kalno papėdėje“ (2017) - gerai parašyta knyga, norintiems suprasti, kaip religinės įžvalgos gali būti taikomos kasdieniame gyvenime.
  15. Isabelle Nazare-Aga „Manipuliuotojai tarp mūsų: kaip juos atpažinti ir kaip nuo jų apsisaugoti“ (1997) - tiesiog knyga, kurią reikia perskaityti tiems, kas nori suprasti, kas yra manipuliatoriai ir kaip galima nuo jų apsisaugoti. Besidomintiems psichologija - būtina knyga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą